Tillsammans har vi har räddat 3 569 kg inredning – på väg mot 100 ton!

Hållbarhet

Var med och bidra till
en snällare miljöpåverkan

Tillsammans fortsätter vi att erbjuda innovativ design på planetens villkor. Vår mission att skapa möbler för en bättre, hälsosammare och grönare värld är viktigare än någonsin!

Innovativ design
på planetens villkor

Vår mission är att skapa möbler för en bättre, hälsosammare och grönare värld – något som är viktigare än någonsin.

 

Det finns idag en hets kring att ständigt förnya och köpa nytt och vi på FORM2 vill inte bidra till den hetsen. Vi vill på riktigt vara något annat. Genom de relationer vi formar, och har format genom åren, strävar vi efter att förändra uppfattningen om inredning och konsumtion i grunden. Vi kräver därför att våra produkter inte bara är funktionella och visuellt tilltalande, utan även att de är konstruerade på ett sätt som möjliggör att de kan repareras och uppgraderas och följa med under en lång tid framöver. Vi vill att möbler och inredning ska vara en långsiktig investering. 

INTERVJU – HUR BÖRJADE KUNGSÄTER FACTORY

”Genom att jobba med en gammal produkt så har du redan plockat bort en 60-70 procentig miljöpåverkan”

Hör Benny Arvidsson berätta om det som startades som en dröm om att återvinna, designa om och väcka nytt liv. Återbruk är framtiden – men redan nu är det verklighet i den anrika och erfarna fabriken i Kungsäter.

Nytt i sista hand

När behov förändras är de flestas första tanke att köpa nya möbler för att möta de nya behoven. Vi vill ändra på det. Vi vill att man istället i första hand ser över hur man kan jobba med det man redan har, genom exempelvis renovering av befintlig inredning. I sista hand ska lösningen vara att köpa in nytt, och om man väl gör det bör möblerna ha en lång livslängd och kunna både repareras och så småningom återbrukas.

Recircular Object Concept

FORM2 har tagit fram en egen märkning för att på ett enkelt och överskådligt sätt visa hur mycket återvunnet material som har använts i en produkt. Varje produkt får ett värde som visar hur stor andel av produktens totala vikt som kommer från cirkulärt eller återvunnet material. Detta gör det lättare för dig som kund att göra bra miljöval!

Framtida förändringar

Design- och utvecklingsprocesser som alltid tar hänsyn till framtida förändringar: funktionella, sociala eller estetiska.

Ekonomi

Tillräcklig lång fysisk livslängd, så den blir lönsam för alla som ser potentialen i en cirkulär affärsmodell.

Reparation och uppgradering

Produkter som är konstruerade för att kunna repareras och uppgraderas om så behövs.

Fabriken i Kungsäter

Fabriken i Kungsäter är belägen i det vackra landskapet i den norra delen av Halland. Vår gedigna produktionsanläggning har en produktionsyta på 3000 kvadratmeter, som är väl anpassad för både stora och små produktionsvolymer. Vi erbjuder legotillverkning och har en gedigen produktionskunskap inom både nytillverkning och renovering och vi inspireras av att arbeta branschöverskridande.

Här finner du skickliga hantverkare och öppensinnade entreprenörer. Vår vackra omgivning bidrar till vår skaparglädje och lust att anstränga oss lite mer.

Fabriken i Kungsäter har en historia kring snickerihantverk sedan 1939 och vi kännetecknas av en gedigen hantverksskicklighet. Vår verkstad är fullt utrustad för lackering, möbelsnickerier, tapetsering samt montering.