Verktyg

Hållbarhet

Var med och bidra
till en bättre klimatpåverkan

Tillsammans fortsätter vi att erbjuda innovativ design på planetens villkor. Vår mission att skapa möbler för en bättre, hälsosammare och grönare värld är viktigare än någonsin!

Innovativ design
på planetens villkor

Vår mission är att skapa möbler för en bättre, hälsosammare och grönare värld – något som är viktigare än någonsin.

 

Det finns idag ett överflöd av produkter och vi på FORM2 vill inte addera till det överflödet – om inte de möbler vi tillverkar på ett eller annat sätt tillför ett verkligt värde till både människor och miljö. Vi kräver därför att våra produkter inte bara ska ha den där gnistan som berör sinne och intellekt, utan dessutom är konstruerade för att kunna repareras och uppgraderas och följa med under en lång tid framöver.

INTERVJU – HUR BÖRJADE KUNGSÄTER FACTORY

”Genom att jobba med en gammal produkt så har du redan plockat bort en 60-70 procentig miljöpåverkan”

Hör Benny Arvidsson berätta om det som startades som en dröm om att återvinna, designa om och väcka nytt liv. Återbruk är framtiden – men redan nu är det verklighet i den anrika och erfarna Kungsäter Factory.

Nytt i sista hand

När behov förändras är de flestas första tanke att köpa nya möbler för att möta de nya behoven. Vi vill ändra på det. Vi vill att man istället i första hand ser över hur man kan jobba med det man redan har, genom exempelvis renovering av befintlig inredning. I sista hand ska lösningen vara att köpa in nytt, och om man väl gör det bör möblerna ha en lång livslängd och kunna både repareras och så småningom återbrukas.

Recircular Object Concept

ROC är en värderingsnyckel för att mäta hur stor del av det ingående materialet i en produkt som är återvunnet. FORM2’s ROC-program bygger på ett produktsortiment som är anpassat för ett cirkulärt användande, där produkternas ingående komponenter bygger på en optimal konstruktion för återanvändning och därmed en långsiktigt låg klimatbelastning. Detta gör att man som användare och kund själv kan bestämma hur stort klimatavtryck man vill göra genom att aktivt välja produkter med olika höga ROC-värden. De ingående komponenterna i en ny produkt kan bestå helt eller delvis av återvunnet material, alternativt kan hela produkten vara återvunnen.

De nytillverkade delarna av produkten produceras i enlighet med Svensk MÖBELFAKTA och övriga branschkrav.
FORM2 erbjuder ett aktuellt produktsortiment som helt eller delvis består av recirkulärt material. Produkten har ett indexvärde kallat ROC och den anger produktens ingående andel cirkulärt material (angivet i viktprocent). Det aktuella ROC-programmet erbjuds alla våra kunder och vi erbjuder dessutom kundanpassade produktlösningar där miljön samverkar med funktion, form, pris och kvalitet.

Framtida förändringar

Design- och utvecklingsprocesser som alltid tar hänsyn till framtida förändringar: funktionella, sociala eller estetiska.

Ekonomi

Tillräcklig lång fysisk livslängd, så den blir lönsam för alla som ser potentialen i en cirkulär affärsmodell.

Reparation och uppgradering

Produkter som är konstruerade för att kunna repareras och uppgraderas om så behövs.

Kungsäter Factory är belägen i det vackra landskapet i den norra delen av Halland. Vår gedigna produktionsanläggning har en produktionsyta på 3000 kvadratmeter, som är väl anpassad för både stora och små produktionsvolymer. Vi erbjuder legotillverkning och har en gedigen produktionskunskap inom både nytillverkning och renovering och vi inspireras av att arbeta branschöverskridande.

Hos Kungsäter Factory finner du skickliga hantverkare och öppensinnade entreprenörer. Vår vackra omgivning bidrar till vår skaparglädje och lust att anstränga oss lite mer.

Kungsäter Factory har en historia kring snickerihantverk sedan 1939 och vi kännetecknas av en gedigen hantverksskicklighet. Vår verkstad är fullt utrustad för lackering, möbelsnickerier, tapetsering samt montering.