STRIPE Modulsoffa

Stripe är ett flexibelt soff­system med ett tidlöst uttryck som passar i alla sammanhang. Systemet består av både byggbara och fristående moduler vilket på ett enkelt sätt låter dig bygga den soffa som passar i just din miljö!

En kombination av
lekfullt och elegant

Stripe soffsystem är en smakfull kombination av både lekfulla och eleganta element. ­Soffan är formgiv­en av Markus Johansson Design och utöver att ta fram en tidlös ­möbel var tanken bakom Stripe även att skapa en form som på ett effektivt sätt döljer skarvarna som uppstår mellan ­modulerna då de sätts samman.

 

Stripe soffsystem består av fem olika modul­er som kan byggas ihop, samt en fåtölj, en tvåsits- och en tresitssoffa. Sys­temet kan byggas om eller kompletteras med fler delar när behovet ­förändras. Stripe placeras med fördel i loungen, receptionen eller i väntrummet och är lika fin från alla håll. Det jämnhöga rygg- och armstödet skapar en känsla av rumslighet i den större lokalen.

 

Stripe erbjuds i flera olika tyger och färger och kan ges antingen ett kaxigt eller ett mer sparsmakat ­uttryck, beroende på vilken textil den kläs i. Stativet är i standardutförandet lackerat svart, men kan lackas i annan valfri NCS-kulör mot offert.


Markus Johansson (f. 1982)
Tog 2011 examen från Högskolan

för Design och Konsthantverk i Göteborg. Idag arbetar han med både svenska och internationella designföretag, liksom i sin egen Markus Johansson Design Studio med produkter, möbler och belysning. Studion fokuserar på sofistikerad design med enkelhet och försöker hitta inspiration från olika miljöer
som sträcker sig från människa till artefakten genom olika analyser och
processer. Han är bland annat re- presenterad på Museum of Arts and Design i New York.

 

 

“Min vision är att kombinera konstruk- tion, funktion och form för att få en helhet i produkten. Miljötänkandet är naturligtvis viktigt, men bör inte hindra kreativiteten. För mig handlar design om att förmedla en känsla som påver- kar människan och samtidigt förbätt- rar vardagen.”

Solitärer

Fåtölj

Tvåsitssoffa

Tresitssoffa

Moduler

Ändmodul höger/vänster

Påkopplingsmodul

Innerhörn

Ytterhörn

Förslag på hur modulerna kan kombineras.