Tillsammans har vi har räddat 14 016 kg inredning – på väg mot 100 ton!

Rätt belysning kan förbättra din arbetsplats

När hösten smyger in och dagarna blir kortare är det dags att belysa en faktor som kan göra en enorm skillnad på din arbetsplats - belysningen.

När det kommer till att skapa en produktiv och trivsam arbetsplats är belysning en avgörande faktor.

 

Att använda sig av rätt belysning, framförallt under de mörkare månaderna ökar produktiviteten. Det blir lättare att fokusera och medarbetarna blir mer kreativa.

 

Rätt belysning kan förbättra medarbetarnas humör och välbefinnande, vilket i sin tur kan minska stress och sjukfrånvaro.

 

Om det är för lite belysning när man arbetar så blir man trött, vilket minskar produktiviteten. Personalen kan också få andra problem så som huvudvärk och ögonbesvär. Och det vore väl ganska onödigt eller vad säger du?

 

Det kanske är lätt att tänka, det är bara en lampa.. men det är så viktigt att lägga ner lite tid på att skapa rätt förhållanden för dina anställda. Det kommer att ge mycket i längden för dig som företag.

Så, hur ska du då tänka med belysningen?

 

  • Undvik skarpa eller överdrivet varma färger. Neutrala färger främjar koncentration och gör det enklare att urskilja detaljer.

 

  • Anpassningsbar belysning gör det möjligt för medarbetarna att skapa sina egna bekväma arbetsmiljöer.

 

  • Investera i LED-belysning och sensorer för att minska energiförbrukningen och bidra till hållbarheten.

 

Så nästa gång du går in i ditt kontor, titta upp i taket och se om det är dags att investera i en bättre arbetsplatsbelysning. Det kommer att göra skillnad för dig och dina anställda.

 

Vi finns här om du behöver hjälp.