Tillsammans har vi har räddat 14 016 kg inredning – på väg mot 100 ton!

  • Hem
  • /
  • F2 Magazine
  • /
  • Holdit’s vision blir verklighet: Utställningsmöbler skapade av FORM2

Holdit’s vision blir verklighet: Utställningsmöbler skapade av FORM2

I våras introducerade HoldIt en vision för oss – en vision om hur utformningen av deras utställningsmöbler skulle se ut. En vision vi senare skulle göra till verklighet.

 

Att ta steget från en skiss till praktiskt fungerande och hållbara möbler, möbler som enkelt kunde monteras och demonteras inför mässor, men att samtidigt bevara visionen från Holdit var precis det FORM2 arbetade med under hela detta projekt.

 

Det blev en inspirerande och utmanande resa för FORM2.

 

Resan inleddes när Holdit vände sig till oss för att få hjälp att göra deras vision till verklighet. Självklart tog vi möjligheten och ordnade ett möte. Därefter följde ett flertal skisser fram och tillbaka, där vi noggrant diskuterade hur möblerna skulle formas och vad som var viktigt att tänka på.

Efter att skisserna var satta gick vi på FORM2 vidare med att ta fram ritningar på hur möblerna skulle utformas praktiskt. Hur kunde vi ta denna idé och förverkliga den till ett hållbart koncept?

 

Som i de flesta projekt så lär man sig under resans gång och detta projekt var inget undantag. Det visade sig att vara ett väldigt roligt och lärorikt projekt.

Vi tog tillfället i akt och diskuterade resan tillsammans med Hanna som arbetar som Concept coordinator på Holdit här i Varberg.

 

Hon sammanfattar valet av oss som partner i detta projekt såhär:

 

”Det känns så rätt för oss att samarbeta med en lokal partner, dels för miljöns skull, men också för möjligheten att vara närvarande under hela processen med ett team som förstår vår vision.”

 

Hanna berättar att det kändes rätt att arbeta med FORM2 från första mötet. Att det hela tiden fanns en tydlig förståelse för vad de ville skapa. Dessutom var FORM2 kunniga när det gällde att tackla de utmaningar som dök upp längs vägen.

 

Hanna fortsätter med att säga att projektet genomgående präglades av visionen ”Om Holdit vore möbler skulle de se ut så här”, och när de slutliga resultatet presenterades kunde glädjen inte döljas.

 

”Vi är så nöjda över resultatet! Möblerna är magiska och det är de små detaljerna som gör att känslan av Holdit genomsyrar allt.”

 

Hanna avslutar med att berömma FORM2´s förmåga att hela tiden hitta lösningar, att aldrig säga att något var omöjligt utan snarare fokusera på att övervinna utmaningarna. Hon tillägger även att det var fantastiskt att få besöka fabriken där allt tillverkades. Att få se processen och när alla delar började komma till liv. Detta var något av det bästa med hela projektet, säger Hanna.