Tillsammans har vi har räddat 14 016 kg inredning – på väg mot 100 ton!

  • Hem
  • /
  • F2 Magazine
  • /
  • FORM2 Tar Över Ansvar och Agentur för Peter Opsviks Ikoniska Globe Concept – Framtidens Arbetsplats i Fokus

FORM2 Tar Över Ansvar och Agentur för Peter Opsviks Ikoniska Globe Concept – Framtidens Arbetsplats i Fokus

PRESSMEDDELANDE Varberg, 24 augusti 2023

Svenska möbeltillverkaren FORM2 med bas i Varberg meddelar att de har tagit över ansvaret och agenturen för det erkända varumärket Globe Concept, designad av den framstående norske formgivaren Peter Opsvik. Globe Concept är en serie ergonomiska arbetsstolar som inkluderar Globe Two, Globe Tree och Garden – det senare är en ikonisk produkt ritad av Opsvik för nästan fyra decennier sedan.

Peter Opsvik har gjort sig känd som en inflytelserik formgivare med sina verk, inklusive Stokkes Tripp Trapp stol och HÅG Capisco arbetsstolen. Globe Concept, inspirerat av naturen och skapat ur Opsviks egna barndomsminnen av att klättra i träd, är ännu ett bevis på hans kreativa genialitet.

“Vi är övertygade om att arbetsplatsernas framtid kommer att genomgå snabba förändringar, och vi ser stora fördelar med hur Globe Concept är anpassad för morgondagens kontor”, säger Jonathan Georgy, Marknadsansvarig på FORM2. “Denna unika produkt erbjuder en mängd ergonomiska fördelar och är genomtänkt in i minsta detalj.”

FORM2, med en gedigen 20-årig historia av att tillverka kundanpassad inredning, har tidigare haft exklusiv rätt att sälja Globe Concept i Norden. Under våren 2023 tog FORM2 över agenturen och det fulla ansvaret för Globe Concept över hela världen. Nu tar företaget nästa steg i denna spännande resa genom att lansera en helt ny hemsida för Globe Concept, och stolarna finns nu tillgängliga för att provsittas på deras Showroom i Varberg och i Stockholm. Under Stockholm Design Week i september är allmänheten välkommen till FORM2:s showroom på Rosenlundsgatan 40 i Stockholm för att uppleva Globe Concept. Produkterna kommer även att visas under Möbelmässan (Stockholm Furniture Fair 2024) i februari.

För ytterligare information,vänligen kontakta:


Jonathan Georgy

Marknadsansvarig, FORM2


E-post: jonathan@form2.se


Tel: 070-626 61 15

Om FORM2

FORM2 är en svensk möbeltillverkare med 20 års erfarenhet av att skapa kundanpassad inredning. Med övertagandet av Globe Concept strävar FORM2 efter att föra den innovativa och ergonomiska designen in i framtiden och skapa lösningar för de föränderliga behoven på arbetsplatser runt om i världen.